Joogatunnit

Kattavasta joogavalikoimastani löytyy hatha-, yin-, metsä- ja ilmajoogaa sekä sointulentotunti.

Pinja Kaisko joogaa laiturilla.

”Tulla lujaksi, pysyä pehmeänä. Siinä on haavetta kylliksi yhdelle elämälle.”

– Tommy Tabermann –

Runo kuvastaa mielestäni hyvin myös joogaa. Jooga on kokonaisvaltaista hyvinvointia edistävä harjoitusmenetelmä, joka sopii kaikille iästä, kunnosta tai fyysisestä rakenteesta riippumatta. Harjoituksen keskiössä on hengitys sekä kehon ja mielen yhteistyö. Lajeja ja suuntauksia on paljon. Minä ohjaan alla olevia joogalajeja. Olet sydämellisesti tervetullut joogan maailmaan! Namaste.

Hathajooga

Hathajooga on lempeää liikettä oman hengityksen tahdissa. Tämä joogalaji tuo kehoomme vahvuutta ja joustavuutta samalla harjoittaen mieltämme pysähtymään hetkeen.

Hathajooga yhdistää liikkeen ja meditaation sulavaksi harjoitukseksi, jonka positiiviset vaikutukset näkyvät joogasalin ulkopuolellakin. Hathajoogassa voi olla myös dynaamisia osioita, joitka haastavat sopivasti kehoa kohti lujuutta ja voimaa.

Tämä joogamuoto sopii sekä ensikertalaisille että jo pidempää joogan tiellä kulkeneille.

Yinjooga

Yinjooga on rauhallinen ja hoitava joogamuoto, jonka tarkoitus on parantaa kehon nestekiertoa ja liikkuvuutta.

Harjoituksessa hiljennytään pitkäkestoisiin asanoihin suoden aikaa ja huolenpitoa keholle sekä mielelle. Tunnilla käytetään myös apuvälineitä, jotta voimme antautua kulloiseenkin asanaan puskematta. Tämä harjoitus on irtipäästämistä ja antautumista, itsensä kuuntelua ja kehonhuoltoa lempeällä tavalla.

Yinjooga sopii kaikille, asanoista löytyy paljon variaatioita vaikka sinulla olisikin haasteita kehossa.

Pinja Sointu pitää joogatuntia kesäisessä luonnossa.

Metsäjooga

Joogan voi viedä myös metsään, rannalle tai vaikka kalliolle!

Metsäjoogassa hyödynnetään luonnon omia elementtejä ja rauhoitutaan sen rytmiin. Metsä tuo mielellemme myös sopivasti haasteita esim. tuulen tai hyttysten muodossa. Jooginen harjoitus parhaimmillaan! Pääsemme myös kosketuksiin luonnon hoitavaan voimaan.

Metsäjoogassa yhdistetään hatha- ja yinjoogaa, mutta ei otsa kurtussa vaan sopivasti leikitellen ja tutkien kehon liikettä luonnon keskellä.

Metsäjoogaan voi yhdistää myös rumpurentoutuksen, nuotiokahvit tai vaikka yhteislauluhetken.

Ilmajooga

Ilmajoogassa käytetään apuna katossa riippuvaa silkkiliinaa, joka on vyötärön korkeudella.

Tässä lajissa perinteiset asanat saavat uutta ulottuvuutta liinan tukiessa ja kannatellessa kehoa. Liina myös antaa painetta aktivoiden kehon nestekiertoa ja on apuna avaamassa kehoa.

Erityisesti selkä- ja hartia-alueen haasteisiin tämä on hyvä harjoitus. Liina kannattelee myös inversioissa (pää alaspäin), jolloin niska ei kuormitu.

Ilmajoogaharjoitus tehdään, niin kuin kaikki muutkin joogaharjoitukset, omaa kehoa ja mieltä kuunnellen. Tämä ei ole akrobaattinen laji.

Sointulento

Sointulennolla pääset syvärentouttavaan tilaan tiibetiläisten maljojen ja kongin soidessa taustalla. Saat antautua ilmajoogasilkin kannateltavaksi.

Teemme yinjoogasta tuttuja asanoita, laskemme kehon kortisolitasoja eft-naputtelulla ja käytämme muita erilaisia kehonhuollollisia tekniikoita rauhalliseen tahtiin unohtamatta pitkiä alku- ja loppurentoutuksia. Voit laskea irti kaikesta suorittamisesta, osallistua harjoituksen kulkuun tai vain antaa keholle aikaa levätä ja nauttia maljojen hoitavista soinnuista.

Tämä rauhoittava ja nautinnollinen laji sopii kaikille.

*Käytän kaikissa joogaharjoituksissa rauhoittavia soittimia ja laulua alku- tai loppurentoutuksissa.

Viikkotunnit järjestetään The Voimalla Imatralla.

Varaa joogatunti

Siirry varaamaan yksi edellä mainituista joogatunneista.